Interim management

Afdeling- en teammanagement

Als interim manager neem ik mijn jarenlange werkervaring in de uitvoering van zorg mee. Door deze achtergrond begrijp ik de primaire processen goed en spreek ik de taal van medewerkers. Ik weet hoe mooi èn uitdagend het werken in de zorg & welzijn, het publieke- en het veiligheidsdomein kan zijn. Een belangrijk aspect van mijn werkstijl is dan ook de aandacht voor vitaliteit en inzetbaarheid. Ik geloof er in dat medewerkers altijd het meest belangrijke kapitaal van de organisatie zijn. Vanuit oprechtheid besteed ik dan ook veel aandacht aan de medewerkers. Ik luister naar hen maak contact vanuit humor en interesse. 

Ik ga altijd voor het committeren aan het gezamenlijke doel en de verantwoordelijkheid die daarbij hoort. Dat doe ik door gebruik te maken van de diversiteit in de organisatie, te enthousiasmeren en innoveren. Zo kom ik tot een duurzaam resultaat waar de organisatie kan werken aan een nieuw perspectief waarbij medewerkers verbonden en geboeid zijn om onderdeel te zijn van de ontwikkeling. 

 

Steffie van Veen Interimmanager Zorg

Strategie & ontwikkeling

De veranderopdrachten waar ik blij van word, gaan over het strategisch ontwikkelen en veranderen om een maatschappelijke impact te maken of een sociaal- maatschappelijke bijdrage te leveren. Opdrachten als ontwikkelen en implementeren van nieuwe methodieken en werkprocessen, zijn dan ook goed aan mij besteed. Ook bij strategische opdrachten, is de aandacht voor de collega’s voor mij belangrijk. Samen gaan we het doen. Hoewel ik altijd op zoek ben naar gezamenlijkheid, realiseer ik mij ook dat ik slechts een passant ben in het proces. Aan mij de taak om andere stevig in het zadel te krijgen.

Het past in mijn strategie om vooral dat wat helpend is, groot te maken. Weerstand maak ik graag functioneel, waardoor medewerkers altijd actieve rol hebben in het veranderproces.