Meditatie coaching

Druk is het nieuwe normaal. Het lijkt soms wel een prestatie om druk te zijn, met een link naar succes. Tegelijkertijd lijkt er meer dan ooit behoefte aan bezinning en rust. Ingewikkelde tegenpolen. Wat gebeurt er als je in die actiemodus staat en eigenlijk niet meer weet hoe je die knop om kan zetten? Als je maar door en door gaat, zonder dat je momenten creëert waarin je even niks hoeft? En ook al doe je niks, je hoofd gaat maar door en door..

Meditatie helpt al zoveel jaren, zoveel verschillende mensen. Door meditatie ga je naar een staat van gedachteloosheid. Je laat alle gedachten en oordelen los. Dat wil niet zeggen dat ze er niet mogen zijn. Want laten we wel wezen..Ze zijn er! Bij meditatie leer je gedachten opmerken, zonder er gehoor aan te geven. Dit doe je middels concentratie oefeningen.

De principes van meditatie toepassen zonder daadwerkelijk te mediteren is vaak ook al heel helpend. Door de gedachtes meer te leren beschouwen, verminder je het idee het betrekkingsniveau waarmee je de wereld in kan stappen. Je leert naar jezelf luisteren zoals je dat ook bij een vriend(in) of een collega doet. Er ontstaat dan een rust waarvan de basis mildheid is. Een beetje liever voor jezelf zijn is een groot goed. 

Steffie van Veen meditatie

In de drukte van de dag is het van groot belang om te blijven beschouwen. Meditatie helpt om uit het betrekkingsniveau te blijven, maar het overzicht te houden. Ademhalen en loskomen van het drukke hoofd zal jou en je collega’s helpen om de rest van de dag meer productief te zijn! 

De meditatietraining is een geslaagd onderdeel van iedere teammiddag of gewoon tijdens een drukke werkdag. 

Wil je mediteren maar weet je niet precies hoe dat je dat kan doen? Ik kijk graag mee naar je welke wijze het beste bij je past. We onderzoeken de houding en welke materialen jou helpen om langer in dezelfde positie te blijven zitten. Soms is één sessie al voldoende. Dit kan zowel online als fysiek. 

Sluiten de standaard apps niet aan op jouw behoefte? Ik kan speciaal voor jou een begeleide meditatie inspreken. Ook kan ik een opname voor je maken met affirmaties. Positieve gedachten die jij wil versterken. Dit bericht kan je luisteren zonder dat je je ogen hoeft te sluiten, op momenten voor jezelf. Het geeft voeding op de thema’s waar jij het nodig hebt. 

Online afspraak van min. 15 minuten om aan te sluiten bij jouw behoefte is een voorwaarde. 

Komen er tijdens de ontspanning andere thema’s aan de oppervlakte? Ik kan middels ontspannings- technieken en gesprekken de vraag breder verkennen. Samen stellen we een plan speciaal voor jou op om jou naar de plek te leiden waar je wil zijn.